Crab mafaldine med citron
- 2 burkar salladskrabba (à 170 g)
- 2 stora rivna vitlöksklyftor
- 1 tsk chili
- ½ tsk cayenne
- 2 msk olja
- 3 dl vispgrädde
- 1 1/2 msk finrivet citronskal
- 1/2 tsk salt
- 4 – 5 msk färskpressad citronjuice
- 4 port mafaldine
- 2 dl pastavatten
- salt
- 1/2 dl hackad persilja
Gör så här
Häll av krabban (det går även att använda två kokta krabbor á ca 600g, då skall dessa plockas nu) . Fräs vitlök och chiliflakes i olja tills löken får lite färg. Tillsätt grädde, citronskal och salt och koka 1 minut. Rör ner citronjuicen.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 2 dl av kokvattnet (för 4 port). Rör ner pastan, krabban och pastavattnet i såsen och koka ihop till en krämig pasta. Smaka av med salt. Toppa med persilja.