Lyxiga snittar med hempillade räkor
Det här behöver du:
4 skivor rostbröd
2 msk smör
1 burk smetana eller crème fraîche
2 msk majonnäs
½ st rödlök
1 paket fryst dill,
½ burk stenbitsrom
300 g+300g Räkor med skal, hälften till garnering
3 nypa havssalt
1 msk limesaft
1 tsk chilisås
2 krm vitpeppar
3 ägg
1 kruka dill (till garnering)
1 Citron (till garnering)
Gör så här:
- Koka äggen i 10-11 minuter så att de blir hårdkokta, låt dem svalna.
- Skala räkorna och hacka hälften grovt.
- Blanda smetanan med majonäsen.
- Tillsätt superfinhackad rödlök, dill, havssalt, vitpeppar,chilisås & limesaft. Rör om väl.
- Vänd ner romen & hälften av de skalade grovhackade räkorna.
- Låt det gärna vila i kylskåpet om den blivit väldigt rinnig.
- När det är dags att servera, stek rostbrödet gyllene på båda sidor i smöret så att det blir krispigt
- Skär bort kanterna och skär sedan brödet i trianglar till snittar.
- Skiva äggen
- Klicka lite av blandningen på varje snitt lägg en ägg skiva och en till liten klick av räkblandningen och toppa med räkor och dill och en lite bit citron.