Kycklinglårfilé med soltorkade tomater i ugn
Det här behöver du
- Ca 1 kg Kycklinglår
- ½ tsk Salt
- 1 krm Svartpeppar
- 1 msk Smör
- 1 dlStrimlade soltorkade tomater
- 2 Pressande vitlöksklyftor
- 1 tsk fryst hackad chili
- 2 dl Vitt vin
- 4 dl Grädde
- 3 msk bongs kycklingfond
- 1 påse 50-10 g Parmesanost, finriven
- 500 gr champinjoner
Till servering:
couscous eller broccoli
Blandad grönsallad
Gör så här
Sätt ugnen på 180° eller 160° varmluft.
Krydda kycklingen med salt och peppar. Hetta upp smör i en stekpanna. Bryn kycklingen runt om. Lägg över i en ugnsform tillsammans med champinjonerna.
Stek soltorkade tomater, vitlök och chili på medelvärme i stekpannan med fettet från kycklingen kvar i pannan 2-3 min. Vispa ner vin, grädde, kycklingfond och parmesanost. Sjud 2-3 min. Smaka ev av med ytterligare fond.
Häll såsen över kycklingen och champinjonerna. Tillaga mitt i ugnen 30-40 min, tills kycklingen har en innertemperatur på 68° C.
Servera kycklinglår i ugn med valfritt tillbehör.