Kycklinglårfilé med soltorkade tomater i ugn

Kycklinglårfilé med soltorkade tomater i ugn

Det här behöver du

  • Ca 1 kg Kycklinglår
  • ½ tsk Salt
  • 1 krm Svartpeppar
  • 1 msk Smör
  • 1 dlStrimlade soltorkade tomater
  • 2 Pressande vitlöksklyftor
  • 1 tsk fryst hackad chili
  • 2 dl Vitt vin
  • 4 dl Grädde
  • 3 msk bongs kycklingfond
  • 1 påse 50-10 g Parmesanost, finriven
  • 500 gr champinjoner

Till servering:
couscous eller broccoli
Blandad grönsallad

Gör så här

Sätt ugnen på 180° eller 160° varmluft.
Krydda kycklingen med salt och peppar. Hetta upp smör i en stekpanna. Bryn kycklingen runt om. Lägg över i en ugnsform tillsammans med champinjonerna.
Stek soltorkade tomater, vitlök och chili på medelvärme i stekpannan med fettet från kycklingen kvar i pannan 2-3 min. Vispa ner vin, grädde, kycklingfond och parmesanost. Sjud 2-3 min. Smaka ev av med ytterligare fond.
Häll såsen över kycklingen och champinjonerna. Tillaga mitt i ugnen 30-40 min, tills kycklingen har en innertemperatur på 68° C.

Servera kycklinglår i ugn med valfritt tillbehör.