Sesam och ingefärssmakande SALMA-laxröra med sushirisskålar

Sesam och ingefärssmakande SALMA-laxröra med sushirisskålar

Det här behöver du

  • 160 gra SALMA lax
  • Saft från en lime
  • 2 tsk sesamolja
  • 3 msk rostade sesamfrön
  • Hackad koriander
  • 2 tsk japansk soja
  • 2 msk avocadoolja
  • 1 dryg msk krossad ingefära (finns på burk)
  • Suchiris
  • Noriark
    Muffinsplåt

Gör så här

Koka sushiriset och låt det svalna.
Tärna laxen
Blanda ihop allt och , låt marinera ca 20 min.
Klipp Noriarken i fyrkanter som går upp på sidorna om de läggs i en muffinsform. Bred ut riset i ett tunnt lager ut till kanterna och truck ner rutan i muffinsformen så att det formar en skål fyll hela plåten. Klicka i laxfyllningen i skålarna. Färdigt att servera!