Lövbiffsgryta med , svamp, äpple och cognac
Det här behöver du
- 600g lövbiff/innanlår av nöt
- 2 meduim rödlökar
- 250g färska champinjoner
- 2 vitlöksklyftor
- 2 äpplen äpplen
- 3 msk kapris
- 1 msk Graveleij senap stark söt
- 1 msk rödvinbärsgelé
- 5 dl vispgrädde
- 2 msk Bongs oxfond
- 2 msk cognac
salt, peppar
200g babyplommontomater - Ris (till servering
Gör så här
Skär lövbiffen i korta strimlor.
Hacka lök och lägg i en skål.
Tärna champinjonerna och lägg i en skål och pressa över vitlöksklyftorna. Skala och ärna äpplet.
Stek lövbiffstrimlorna i omgångar på hög temperatur i smör och lägg över i en skål.
Sätt på ris och koka enligt instruktioner på paketet
Smält smör i stekpannan, sänk värmen och ha ner löken. Låt den mjukna på låg temperatur och ha sedan ner champinjoner och vitlök. Ha även i en extra klick smör.
Töm tillbaka köttet i pannan och ha ner äpple och kapris. Rör i senap, rödvinbärsgelé, vispgrädde, cognac och oxfond. Salta och peppra.
Låt allt puttra ihop i cirka 10 minuter. Skiva babyplommontomaterna och strö över vid servering. Servera med ris