Tonfisksallad med ris och ägg

Tonfisksallad med ris och ägg

Det här behöver du:

Sallad:
4 dl kokt ris (2 dl okokt)
2 burkar tonfisk, i vatten
8 st ägg, hårdkokta
1 påse machésallad /crunchita sallad
2 st salladslökar
1 ask baby plommontomater
1 st röd paprika
1 st gul paprika
1,5 dl majskorn

Dressing:
1 ½ dl crème fraiche
1 msk majonnäs
1 msk chilisås
Sriracha efter smak
salt
peppar

Gör så här:

Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Låt riset svalna.

Låt tonfisken rinna av i en sil och dela den i bitar. Skala och skär äggen i klyftor. Skölj grönsakerna och dela salladen, skär paprika och lök i pyttesmå bitar.

Blanda ris, tonfisk, sallad, lök, tomater och majs. Lägg upp på ett fat och toppa med äggklyftor.

Dressing: Blanda gräddfil, majonnäs och chilisås i en skål. Smaka av med salt och peppar. Servera dressingen till salladen.