Klassisk amerikansk lobster roll
Det här behöver du:
Gör så här:
- 4 Brioche korvbröd
- smör (till stekning av brödet)
- Dill
Fyllning
- 2 kokta humrar lägg till hackade räkor om du vill ha ”dem”rollsen” matigare
- 1 äpple
- 2 selleristjälkar
- 1 msk hackad dragon
- 2 msk hackad gräslök (hälften till garnering)
- 1 salladslök
- 3 msk majonnäs (eller mer efter smak)
- 2 dl smetana
- citron, juice och zest (mängd efter smak)
- peppar (gärna batakpeppar)
- salt
- Plocka ur köttet ur hummern. Försök bevara köttet i klorna så intakt som du kan. Ta bort ”bajssträngen” och tärna sedan allt utom klorna.
- Om valt den matigare varianten
Skala räkorna och hacka dem grovt. - Tärna/hacka äpple, salladslök , dragon och selleri superfint.
- Blanda samman allt hack och vänd i smetana och majonnäs.
- smaksätt med citroncest och sedan juice. Salta och peppra.
- Stek korvbröden i generöst med smör så att den skurna sidan blir frasig.
- Fyll med röra, lägg på en halv klo och toppa med dill och gräslök.