Löjromskrustader med äggulekräm
Det här behöver du:
1 pkt Rahms minikrustader 24 st
9 st ägg (gulorna)
1 ½ dl smetana (Den är vispbar och ska inte bytas ut)
1-2 dl crème fraiche
80 gram löjrom fryst amerikansk går bra
2 msk gräslök (spar lite till dekoration)
2 st spritspåsar
Gör så här:
- Tina löjromen
- Börja med att koka äggen i 15 minuter så att gulan blir hård.
- Kyl äggen i kallt vatten.
- Skala äggen.
- Ta ut gulorna ur äggen och lägg i en skål.
- Då ägg har olika storlek på gulorna börja med att ha i en dl crème fraiche och mixa med stavmixer. Blandningen ska svara lös nog att sprits men den får inte bli rinnig.
- Fyll en spritspåse med äggmixen.
- Hacka gräslöken
- Vispa smetanan hårt för riktigt fast konsistens.
- Vispa snabbt i merparten av gräslöken.
- rör försiktigt in löjromen så att kornen inte går sönder.
- Fyll en spritspåse med Löjromsmixen
- Vänta tills det är dags att servera så att krustaderna inte blir mjuka, spritsa sedan först äggsmeten så att krustaden blir halvfull och toppa med löjromsmixen. Av samma anledning spritsa bara så många som du tror går åt. (spritspåsarna är toppen att ha i kylen och bara att ta fram och spritsa några fler när det tar slut).
- Sprinkla över lite gräslök (För extra lyx köp extra löjrom och dekorera med på toppen)