Parmesanfyllda champinjoner
Plockmat kan vara svårt att variera i utseende. en hel del beror på vad man använder som ätbar bägare eller fat. Champinjoner blir bra bägare att fylla.
Ingredienser:
15 st Champinjoner (färska)
20 g Smör
3 Vitlöksklyftor
1 tsk Salt
1 tsk Svartpeppar
225 g Färskost (naturell)
½ dl ströbröd/panko
1 dl Parmesanost (Riven)
2 msk Persilja
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär bort stammen på alla champinjoner och finhacka stammarna.
Fräs de hackade stammarna i smöret och tillsätt vitlöken. Salta och peppra och bryn det hela i cirka 5 minuter tills de är mjuka.
Blanda svampfräs, färskost, hälften av parmesanosten, ströbröd, hackad persilja, salt och peppar. Det skall vara en ordentligt tjock smet.
Placera ut champinjonhattarna upp och ner på en plåt med bakplåtspapper på.
Fördela ostblandningen i klickar på svamparna och toppa med riven parmesanost.
Ställ in i ugnen i cirka 10-20 minuter.
Ta ut och strössla lite hackad persilja över
Dags att servera