Majsbröd – Cornbread
Här är ett recept med filmjölk istället för kärnmjölk. Serveras med Louisianakyckling och Cias Coleslaw.
- 125 g smör + lite till formen
- 1 dl socker
- 2 ägg
- 2 1/2 dl fil
- 1 tsk bakpulver
- 2 ½ dl vetemjöl
- 2 ½ dl majsmjöl
- 1 tsk salt
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smörj en ugnssäker form (ca 20 x 25 cm, för 6 port).
- Smält smöret och blanda i sockret.
- Vispa ihop äggen med smörblandningen.
- Blanda filmjölken med bakpulvret.
- Vispa ner detta i ägg- och smörblandningen.
- Rör till sist ner vetemjöl, majsmjöl och salt.
- Rör till en jämn smet.
- Bre ut i den smorda formen och tillaga i ugnen 30-40 minuter.
- Skär brödet i rutor strax före servering.