Griljera skinka
Så var det dags för den årliga skinkan. Här är mitt recept och lite tips.
Det här behöver du.
- 3 msk Graveleij Senap Söt & Stark (orange)
- 1 dl ströbröd
- 1 msk farinsocker
- 1 msk honung
- 2 äggulor
- 1½ msk potatismjöl (hälften används till att gnugga in i skinkan innan griljeringen läggs på.
Gör så här
- Sätt på ugnen på 200 °C
- Ta bort nätet från skinkan och skölj bort allt geleaktigt.
- Torka av skinkan med en kökshanduk eller hushållspapper.
- Ta drygt hälften av potatismjölet och gnugga in set i skinkan. låt det torka till några minuter.
- Rör ihop övriga ingeredienser till en ganska fast smet
- Bred smeten på skinkan jag brukar använda händerna då den annars lätt vill lossna.
- Griljera skinkan tills den börjar få färg börja med 15 minuter (i vår dåliga ugn tar det 30 minuter)
- Griljeringen vill gärna släppa om man skär i skinkan varm. det är därför bäst att låta den bli kall innan man skär den.