Friterad Kärnmjölkskyckling á la New Orleans
Kan höra grannen kalla mig ”bebe” med riktig Cajundialekt när jag serverar detta 🙂
För marinering i minimum 6 timmar:
- 2 kg kyckling lår med ben
- 2 tsk svartpeppar
- 2 tsk salt
- 2 tsk paprika
- 1 tsk torkad rosmarin
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk torkad salvia
- 1 tsk vitpeppar
- 1 tsk cayennepeppar
- 5 dl kärnmjölk
Till kryddmjöl innan fritering:
- 5 dl mjöl
- 1 tsk salt
- ½ tsk paprika
- ½ tsk cayennepeppar
- ½ tsk vitlökspulver
- 1½ tsk vitpeppar
- ½ tsk lökpulver
- 1 liter rapsolja (eller jordnötsolja)
- Blanda alla kryddor ( svartpeppar, salt, paprika, rosmarin, timjan, oregano, salvia, vitpeppar och cayenne) i en plaspåse stor nog för både kyckling och kärnmjölk.
- Lägg i kycklingbita (utan skinn) roch skaka om tills kyclingen är helt täckt.
- Häll kärnmjölken i påsen.
- Kyl i 6 timmar.
- Blanda mjöl och kryddor (salt, paprika, cayenne, vitlökspulver, vitpeppar och lökpulver) i en stor påse.
- Ta ut kyckling från kärnmjölksblandningen och doppa varje bit i kryddat mjöl.
- Skaka av eventuellt överskott och lägg på en tallrik.
- Värm oljan i en stor gryta till 175 grader C.
- Tillsätt all kyckling i grytan och tillaga i 10 minuter. Vänd kycklingbitarna och låte dem friteras i ytterligare 10-15 minuter.
- Ta bort kyckling från oljan och lägg den på ett droppgaller för att svalna och droppa av eller lägg dem på ordentligt med hushållspapper.
- Låt dem vila i 10 minuter eller mer innan servering. (de blir supervarma)
- Servera med, smörstekt grön sparris, majsbröd, Cias coleslaw och stekt maj