Skip to content
Tiramisu á la Cia
Det här behöver du
- 4st äggulor
- 4 msk strösocker
- 1 dl marsalvin
- 2 dl starkt kaffe helst espresso
- 500 g mascarpone
- 1 pkt savoiardikex
- 2 msk kakao
- 1 st kitchen aid
Gör så här
- Börja med att fixa till kaffet så att det hinner svalna, häll i marsalavinet direkt så hjälper det till att kyla ner kaffet.
- Vispa äggulor och socker i KitchenAid till vitt klet som liksom toppar sig .
- Klicka i mascarponen lite i taget på låg hastighet.
- Ta hälften av Savoiardikexen och vänder dem snabbt i kaffe/vin blandningen. Kexen ska fortfarande vara spröda och nästan kännas torra.
- Lägg ett lager av kexen i formen och bre på knappt hälften av mascarpone/äggkletet.
- Pudra med kakao
- Lägg på en ny omgång med kaffedoppade kex.
- Spritsa toppar av mascarponefluff på toppen.
(Det går även bra att bara smeta ut fluffet med en slickepott)
- Vänta MINST 5 timmar för tiramisun att mogna, kaffet letar sig in i kexen och allt binder ihop sig.
- När topparna blivit stela i kylen sikta över ett rejält lager med kakao.